tmallylazeez
tmallylazeez
tmallylazeez
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

tmallylazeez


 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طريقة عمل الكريب

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
mannon85
مشرف المنتدى الادبى
mannon85


عدد المساهمات : 109
تاريخ التسجيل : 26/08/2009

طريقة عمل الكريب Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل الكريب   طريقة عمل الكريب Emptyالأحد 30 أغسطس 2009, 2:17 am

طريقه عمل
الكريب










المقادير



2بيض

2 كوب
لبن

.jpg]طريقة عمل الكريب Images%5B18%5D
2 كوب
ماء


2: 3 كوب دقيق
ملح ؛
فلفل


الحشو ( بورجر ، سوسيس
، جبنه رومى ، لحم مفروم ، ............واى حاجه بتحبيها ممكن تحطيها

)



(فلفل ،بصل ، طماطم )شرائح ويتم تشويحهم مع اى نوع من انواع الحشو قبل
البدء


مستره ، كاتشب ، مايونيز



*** ودى طريقه سهله
لعمل المايونيز بكميه كبيره وبسهوله
_مجربه
100%
_




*****طريقه عمل
المايونيز*****

<STRONG>

[المقادير]:


(1)
2 صفار
بيضه
.


(2) 2 معلقه خل او
ليمون.



(3) معلقه
صغيره مسترده.


(4) كوب
زيت.



(5)معلقة ماء
.


(6) ملح وفلفل حسب
الرغبه..




*****طريقه
التحضير*****




(1) يضاف صفار البيض
فى وعاء ويوضع معه الخل واليمون والمسترده.



(2) تخفق المقادير
جيدا بالمضرب فى اتجاه واحد
.



(3) يضاف الزيت على
الخليط اثناء الخفق نقطه نقطه الى ان يصبح الخليط كالكريمه وعندها نوقف وضع
الزيت.




(4) نضيف معلقه الماء
على الخليط ونخفقها معه.




** ملحوظه
**



** الماء يمنع
المايونيز من تكون قشره على سطحه الخارجى
.



** الملح والفلفل
يضافا اثناء الخلط حسب الرغبه فى وضعهما..



(5) يحفظ الخليط
بالثلاجه لحين الاستعمال.




بس
كده
بعد ما نعمل االمايونيز ونجهز كل
الطلبات نقوم بالآتى :




(1) نضع العجينه
ونفردهاونتركها تاخذ شكل الإناء الدائرى وعلى نار هادئه

طريقة عمل الكريب Tatwan_98766



_ والافضل العمل فى صينيه تيفال_ لسهوله قلب القرص وعدم لصقه
فيها.


(2) بمجرد ان تتحمر العجينه من الاسفل يرجى قلبها على الوجه
الآخر الى ان يتحمر.




(3) ثنى القرص الدائرى فى مكانه فى الصينيه الى نصفين (وجعله
نصف دائره) .




(4) نضع الحشو المراد
وضعه _بعد تشويحه بسيطه_ فى منتصف النصف دائره
.




(5)
نضع المايونيز والمسترده والكاتشب عليه ثم نثنى عليه
الاطراف الخارجيه للنصف دائره.




وبذلك يصبح الشكل العام للكرب على هيئه
ربع دائره يقلب فى الصينيه على الوجهين مده قليله..jpg]طريقة عمل الكريب Images%5B12%5D




(6) نضع الكريب فى ورق
فويل بعد ذلك .








** وممكن كمان نعمل الكربايه على شكل اسطوانه باننا
نجيب القرص اللى عملناه ونضع الحشو عل الحافه ونبرمه
،


** كما يمكن وضع الاسطوانات هذه فى صينيه ووضع
الباشاميل من فوقها ووضعها لبضع دقائق بالفرن الى ان يحمر الباشميل
. .jpg]طريقة عمل الكريب Tatwan_0909%5B1%5D










.jpg]طريقة عمل الكريب Images%5B17%5D







وبالهنا
والشفا ***


جربوها وهتدعولى وياريت ردودكم
الحلوه




وانا تحت امركم فى اى حاجه
تحتاجوها او عايزين تكلوها ...........

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل الكريب
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة عمل الكريب
» طريقة عمل التريفل عارفينو ؟؟؟
» طريقة عمل الكبسة السعودى
» طريقة عمل الديك الرومى المحشى رز
» طريقة عمل ساندويتش الموزاريلا المدخنه اللذيذ

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
tmallylazeez :: المطبخ العربى :: مطبخ منون-
انتقل الى: