الطرق دي مجربه ونتايجها
مضمونه ماتخافوش
البسطرمة .....وهى كالآتى
..
المقــــادير:
.كيلو لحم خالى من الدهن .(قطعه عرق
ويارب الغير مصريين يفهموا يعني ايه عرق بكسر العين وتسكين الراء
والقاف)
نصف كوب ملح ...........ملعقتين كبيرتين فلفل احمر بقالى
.
عدد 3 راس ثوم ..............كوب حلبة مطحونة ناعم
..
الطريـــــقة:
1- نمسح اللحم بقطعة قماش ونعمل بها شقوق
سطحية ونحشيها ملح ..
2- نلفها جيدا فى ورق مطبخ او اى ورق نشاف كبير ونضع
عليها ثقل ونتركها 24 ساعة حتى تتصفى من الدم ..
3- نشطفها بالماء جيدا
..وتعلق مدة يوم آخر مع مراعاة تغطيتها ..
4- يدق الثوم مع الملح ثم نضيف
لهما الحلبة والفلفل ../ لانضع شطة /..ويعجن بقليل من الماء .
5- نغطى قطعة
اللحم بالخليط وتساوى باليد / تبل اليد بالماء وتساوى /..
6- تعلق فى الهواء
حتى تجف / حوالى ثلاثة ايام /...ثم تستعمل
...
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
طريقة عمل الشاورما
1- تقطع اللحم صغير ممكن افضل
بالمقص ...لو لحم فيليه شرائح يكون اسهل ...
2- يغسل وينقع فى الخل ./ حوالى
4 ملاعق خل /..لمدة ساعة مثلا ...
3- نغسل 4 طماطم وننزع القشر ونقطعها صغير
.....
4- نشطف اللحم ....
5- ثم نضع عليه خلطة البهارات الخاصة
باللحم او السجق ..(الغير محتوية على جوزالطيب) نشتريها جاهزة من العطار /او تضع
خلطة /قرنفل وقرفة وفلفل اسود وكسبرة وورقة لاوري و2 حبهان
6- نحمر اللحم
وعندما ينضج نضيف الطماطم ونقلب مرتين ثلاثة
وبالهنا والشفاء
.