tmallylazeez
tmallylazeez
tmallylazeez
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

tmallylazeez


 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 السحور النهاردة بيض بالبسطرمة وكمان شاورما

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
mannon85
مشرف المنتدى الادبى
mannon85


عدد المساهمات : 109
تاريخ التسجيل : 26/08/2009

السحور النهاردة بيض بالبسطرمة وكمان شاورما Empty
مُساهمةموضوع: السحور النهاردة بيض بالبسطرمة وكمان شاورما   السحور النهاردة بيض بالبسطرمة وكمان شاورما Emptyالأحد 30 أغسطس 2009, 2:42 am

الطرق دي مجربه ونتايجها
مضمونه ماتخافوش


البسطرمة .....وهى كالآتى
..


المقــــادير:

.كيلو لحم خالى من الدهن .(قطعه عرق
ويارب الغير مصريين يفهموا يعني ايه عرق بكسر العين وتسكين الراء
والقاف)

نصف كوب ملح ...........ملعقتين كبيرتين فلفل احمر بقالى
.

عدد 3 راس ثوم ..............كوب حلبة مطحونة ناعم
..

الطريـــــقة:

1- نمسح اللحم بقطعة قماش ونعمل بها شقوق
سطحية ونحشيها ملح ..

2- نلفها جيدا فى ورق مطبخ او اى ورق نشاف كبير ونضع
عليها ثقل ونتركها 24 ساعة حتى تتصفى من الدم ..

3- نشطفها بالماء جيدا
..وتعلق مدة يوم آخر مع مراعاة تغطيتها ..

4- يدق الثوم مع الملح ثم نضيف
لهما الحلبة والفلفل ../ لانضع شطة /..ويعجن بقليل من الماء .

5- نغطى قطعة
اللحم بالخليط وتساوى باليد / تبل اليد بالماء وتساوى /..

6- تعلق فى الهواء
حتى تجف / حوالى ثلاثة ايام /...ثم تستعمل
...


ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

طريقة عمل الشاورما

1- تقطع اللحم صغير ممكن افضل
بالمقص ...لو لحم فيليه شرائح يكون اسهل ...

2- يغسل وينقع فى الخل ./ حوالى
4 ملاعق خل /..لمدة ساعة مثلا ...

3- نغسل 4 طماطم وننزع القشر ونقطعها صغير
.....

4- نشطف اللحم ....

5- ثم نضع عليه خلطة البهارات الخاصة
باللحم او السجق ..(الغير محتوية على جوزالطيب) نشتريها جاهزة من العطار /او تضع
خلطة /قرنفل وقرفة وفلفل اسود وكسبرة وورقة لاوري و2 حبهان

6- نحمر اللحم
وعندما ينضج نضيف الطماطم ونقلب مرتين ثلاثة

وبالهنا والشفاء
.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
السحور النهاردة بيض بالبسطرمة وكمان شاورما
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
tmallylazeez :: المطبخ العربى :: مطبخ منون-
انتقل الى: